namngivning, äntligen avklarat

jo, allt gick hur bra som helst. jag styrde upp en liten släng migrän på fredagskvällen, men det hör väl till. min kära far lagade gudomlisk mat och jag städade som en besatt.

när klockan slog 13 igår så välde folket in. nästan alla som var bjudna kom. så himla mysigt. alma hade sina fina klänning på sig och var hur nöjd som helst hela dagen.

vi valde att presentera henne, oss och hennes faddrar under ganska enkla och okomplicerade förhållande. fina ord från joel och fia, tack vad söta ni är.

vi hade bett alla ta med sig några visa ord till alma, lite stöd och tankar inför framtiden. så fint ni alla har skrivit. tack för att ni har tänkt till.

de verkade som att alla var så nöjda så, vi var väldigt nöjda. kanske viktigast.

fina presenter.

ni e så fina, våra kära familjer, våra underbara vänner och inte minst vårt Älskade barn.

uppdaterar med bilder snart.

tusen tack igen till alla ni som gjorde detta till en supermysig eftermiddag att minnas.

kinesisk tortyr (eller vad det nu kallas)

Skrutten har kommit på att hon kan göra samma ljud om och om igen, tills vi typ får sår i öronen och blodet rinnet ut. men visst, vi ser henne och tar upp henne ganska ofta när hon börjar med sina entoniga ljud. Gaahhhhh. hoppas de utvecklas snart.

idag har jag för kanske första gången sedan alma föddes, varit uppe från de att hon vaknade. alltså, hon brukar vakna typ 06.30, sedan somna om, men jag gick faktiskt upp med henne vid denna okristliga tid. herregud. jag hade inte kunnat ha ett arbete där jag var tvungen att stiga upp i ottan. jaja, kl är 08.10 och almas frukostgröt är redan intagen och om kanske en timme är det powernap som gäller och då kan jag fortsätta mina hushållssysslor, tar dubbelt så lång tid när hon är uppe ju!

igår pysslade vi, gjorde färdigt en massa fint till lördag, skall städa idag, så slipper jag göra det imorgon. imorgon är de  shopping i stora mataffären med far. matllagning och fikatillagning.

kanske onödigt att styra upp värsta, då typ 10%har svarat att dom kommer. bra.

tänder på gång..

man ser den lilla huggtanden, snart är de faktiskt ute och då antar jag att hon får sluta bitas annars gör de nog ont.

lördag är de namngivning, när man skriver OSA på ett inbjudningskort, betyder det att man INTE skall medela om man kommer eller inte???
 visst har vissa medelat sig mycket fint men en hel del tar nog bara förgivet att man fattar att dom kommer och andra som jag inte tror kommer, som man bjudit lite bara för att de skall vara så, har inte ens tackat för inbjudan... jag utesluter nästan helt att dom kommer och bjuder dom aldrig igen.
sjukt störigt när man försöker räkna på hur många som kommer eller ej. jag blir oxå tokig om folk som säger att dom ska komma, kanske glömmer eller helt enkelt missat. ja de skall bli en mycket spännande happening.
hon har iallfall fått världens finaste klännning. så damen blir fin.

återkommer med info om hela händelsen.

kalla mig kanonkungen

strålande sol, blygsam vind,fullständigt underbart.

satte på kaffe och tog lite skorpor med oss ut. ner på bo01, hittade en lugn plats. fatta så skööööönt.
efter att damen hade träningspass på magen så blev det lite skrik, åt en halv banan och sedan sova.

åsa dök upp efter en stund. kristian var också med. jag älskar verkligen solen. hoppas, hoppas de fortsätter med sånt här fint väder.

imorgon är de simskola igen. på eftermiddagen är de spruta nummer 2. stackars lilla flicka. men hon var så lugn sist så de skall säkert gå fin fint.

egon

egon2
utskjuten ur en kanon..

mamma o kanonkungen

paps o bebi
najs..


ja, snart är alma ett halvår. tiden bara springen iväg. om inte allt för lång tid börjar semestern, sen är sommaren slut, 1 år firas, vintern kommer.... osv......ahhhhhhhhhh

karate för hela slanten

damen har på kort tid lärt sig;
  • Dyka från kanten
  • Vända från mage till rygg
  • Nästan vända från rygg till mage
  • Äta riktig mat (potatis, gröt, morötter och banan)
det är så himla roligt just nu. hon bara lär sig och lär sig. duktiga flicka. dock har hon blivit lite sämre på att sova på natten och vila på utsatt tid. hmm. en bestämd dam.

alma o f?ren



gympakaratekid
s?tisen

idag har solen varit på topp, vi tog lilla familjen + extra barnet - barnafadern och gick ut på rask promenad. ner till hamnen och bo01.
lite vind och skrutten fick solen i ögonen och blev ilsk. gick snabbt över när hon fick lyssna på lite musik i musikkullarna. det är faktiskt riktigt coolt. alltså musikkullarna.

förbi stapelbädden och titta lite. imponerande vilket landskap dom byggt med cement. cool pistol.

glass
mums

barn o extrabarn
åsa, bebis o några crazy danskar på ett fotoshout..

torson
torson

Glad påsk

fick man inte påskpresenter när man var liten?? jo jag tror minsann det, eller iallafall påskägg juh. när skrutten blir stor så måste jag vara den där duktiga mamman som gömmer påskägg i halva huset och ger ledtrådar med hjälp av fågel, fisk eller mittemellan.

jag har alltid varit mot de där med traditioner och sånt, men nu när hon finns så kanske det tillochmed skall bli roligt. eller, vi i vår lilla familj ska skapa egna traditioner. fast så kanske de är i alla familjer.

svårt det där.

nu är vi på väg hem till mormor, andra dagen i ätandets tecken. mums. igår utlovades det att annan mat än rester skulle serveras. ser fram emot det hela.

vännen har investerat i vikter till promenaderna, antingen spänner man dom om fötterna eller om handlederna. vi funderade på vanliga hantlar, men kom fram till att de nog blir svårt att köra vagnen med hantlar. jaja, nu blir de förbränning till tusen iallfall.

längtar redan till nästa prommis. kanske redan imorgon.

tyvärr kan jag inte lägga in några bilder idag. kommer kanske ikväll, alma har klätt ut sig till påskägg. finaste.

snart cars..

men först skall jag berätta den glada nyheten;

numera kan barnet vända sig ganska så obehindrat från mage till rygg!!

trodde aldrig den dagen skulle komma, hon avskyr att vara på mage, så när jag lägger ner henne så blir de mycket skrik. Nu, så bara svänger hon runt som en liten fisk. duktigaste lilla skrutten. men hon kommer väl aldrig vända sig från rygg till magen, mycket skönare på rygg. mycket bättre om huvudet trycks fram så pannan händer ut över ögonen.
BVC klagar.

ja, de har blivit bättre med hennes platta lilla bakhuvud, men jag har faktiskt sett värre på simmet. så det så.

slänger in en bild från dopet
happy family!
hoppas det är helt ok för familjen. men ni är ju så fina;) (barnet sover)

maggen
en av få gånger som damen somnat på magen..

nu pratar hon i sömnen, måste ingripa!

jesus, gud och alla hans polare..

ja, de blev vi informerade in lördags. dop. fint, visst var det. men de där med kyrkan är inte riktigt min grej alltså.
skrutten var duktig, hon var nästan tyst hela tiden, förutom när det hände en liten insident så de blev skrika av. kort och intensivt.
nästa gång är de vår tur. ja dock inte i kööörkan..men de skall nog bli mysigt.

fick ny vagn idag, en fin, snabb, stadsvagn. perfekt att ha när man skall ut på snabba rundor. tusen tack nonno och nonna.

första ölen på uteservering är intagen. möllan, solen, indisk mat (inte till Alma) trevligt sällskap och kall öl. mums. skrutten låg nerbäddad, mysigt och varmt i sin vagn. hon sov så gott där att vi lät henne ligga kvar i vagnen när vi kom hem. skulle oxå vilja sova i en vagn. varmt och mysigt ju.

fick höra igår att man tydligen skall ha små pinglor på barnens strumpor, annars vet dom inte vqr fötterna är... hmmm. alltså alla sånna saker, är de för att barnen snabbare skall lära sig eller KLARAR man sig inte utan??? ja tror de går hur bra som helst utan.

Eller??polo