skrattande kalven

den lilla damen skrattar så mycket. de är helt underbart mysigt. man glömmer att hon skrikit direkt när man tittat på henne och hon skrattar. så guuuliiiig.
jag har köpt en ny kamera idag. känns mycket bra.skall ladda batterierna nu och sedan blir det fotografera av. idag har jag meddelat dom tilltänkta faddrarna att dom får den ärofyllda rollen och dom tog de väldigt bra och blev mycket glada.skönt.
på bordet

blåsfisken..

blåsfisken

känner knappt igen de lilla ynket på den bilden. hon ser ut som en slags fuglesang blåsfisk. alltså, hur snygg som helst.

har varit på besök hos mormor idag igen. men nu var det sista julkalaset.nu kommer nyår som nästa strapats.än osäkert på hur och var de skall firas, men fira skall vi iallafall. de är ett som är säkert.

tryckte precis in en napp i  munnen på henne, men de verkar inte som den funkar. måste vara något fel på dom napparna jag köper.hmm. hennes hand är mycket med populär. sanningen är att hon är så trött att ögonen bara går i kors, men inte skall hon sova. nä, mycket bättre att kämpa mot john blund ett tag till. dom är redan fiende.

pappa o barn
visst är dom lika?!?!hmm

så överlevde vi juleafton

så var den dagen över.dagen som jag har haft ångest för i flera veckor, men de är ju samma sak varje jul.dock,till allas glädje var det extremt smärtfritt iår. även om jag hade fruktat något som skulle vara värre än någonsin så var de inte så. den vanliga skaran samlad, granma hade fått klara regler vad som gällde redan innan kalaset startade så de gick väldigt bra.

Alma lyckades nästan sova sig igenom hela kalaset. så hände det roligaste. HON SKRATTADE. de var verkligen skratt, sophia pratade med henne på italienska och så började hon skratta, flera sekunder. jag blev alldeles varm i hela kroppen.lilla gullungen. de händer så mycket hela tiden.

mycket fina julegaver fick vi, både kristian, alma o jag. tack alla.

åkte till farfar efter vi varit hos mormor. där fick vi lite mer mat och trevligt sällskap. Alma låg i farfars famn en bra stund och var alldeles lugn.mysigt.

psyko granma
mormor i sitt ässe.


hästen
julgranen

familjen jesus
familjen Jesus

alma
och en sövd äppleskrutt.



idag har vi varit hemma hos mormor. gick bra det med. lugn eftermiddag med god mat och trevligt sällskap. alla utom lillkusinen var på plats. nu är vi äntligen hemma igen, skall verkligen bara ta de riktigt lugnt, titta på sagan om de två tornen. försöka få lillan att sova och njuta lite.

fuglesangen snart nere..

vi sitter här och väntar med spänning, skall dom överleva landningen eller skall de bara exploreda??tycker att allt har gått oförskämt bra för den där crister. men, kanske bra ändå, synd om de inte skulle göra det. mer erkänn att de inte kan gå helt bra med en rymdraket liksom.
ett flygplan är sin sak men.. jaja.

Äpplet har gått in i nån slags vägra sova stil, vill bara äta, bajsa och vara extremt vaken. lyckades söva henne ett par timmar i vagnen, men sedan vaket igen. men hon är glad och vaken, de måste ju betyda att hon mår bra. eller så tolkar jag det iallafall. men de hade inte skadat om hon sov lite. men hon laddar väl så hon kan sova bort hela julhelgen.

de kanske man själv skulle prova!!

fina ögonen
var är dom utlovade bruna ögonen??

surpuppa
innan lillan däckade i vagnen.

i vagnen
lite nöjdare

lite sov..
supernöjd

closeup
sussa sött äppleskrutten


och så var fuglesang inte längre de hetaste ämnet på nyheterna.

bara vaken hela dagen

den lilla skrutten har minsann varit vaken nästan hela dagen, haft en liten powernapp nu på kvällskvisten men nu är hon vaken igen. undra om de betyder att hon sover hela natten?? är de så de fungerar eller??

har lekt med den roliga kameran hela kvällen, måste investera i ett bättre minneskort bara, men tänkte lämna ett litet utkast med nya bilder här.

pappas bebis
powernapp

nappen
nappen som hon vägrar suga på..

skrutten
finaste

fisen
vaken iallfall!

snart jul..

..och regnet skryter med sin närvaro.
var ute igår och köpte julkläder till lilla äppleskrutten. sorry kusin, hon har tagit över ditt smeknamn, men kanske känns skönt att vara 16år och slippa bli kallad skrutten.

De blev iallfall en liten klänning med ett fint äpple på magen, de är ju nästan som en nametag. klänningen skall kombineras med en vit liten body och ett par små vita strumpbyxor.
Blir säkert hur fint som helst.

Var på mormors jobb igår för första gången, bytte lite blöja på skrivbordet för att lämna lite spår liksom. hade även läkarbesök igår, skönt nog var hon hur fin som helst, inga fel att klaga på, hon har ju fläskat på sig rejält nu. De måste vara tack vare DIOR!!

dior
nappflaskan som göder henne;) tack joel och ellen.


Nya rön från doktorn, nu skall hon tydligen ligga så mycket på magen som bara möljligt, då kan tränar hon upp sin nacke snabbare så hon kan lyfta huvudet själv tidigare. Alla dessa olika tips och råd. snälla JT, bli färdig läkare snart och stanna i skåne så vi kan ha säker sjukvård.

mormorsjobb
på mormors skrivbord

babbo
på nonnos axel, hemma hos nonna

Sist men inte minst, årets julkort....
julkortet

God jul så länge.

en liten tjock rumpa

nu äntligen, nu har den lilla skrutten blivit en liten fetknopp. eller nästan iallafall. från 3440g till 3775g och en glad bvc tant.
har fått en läng som mäter 53cm. lång och tjock.jippi.

tredje adventsmys

av gammal tradition så brukar vi "fira" tredje advent hemma hos mamma, nära och kära är inbjudna och allt som oftast blir det mycket trevligt. idag var de stora dragplåstret givetvis lilla Äppelskrutten. Hon hade dagen i ära försökt klä ut sig till pepparkaka och de verkade som dom flesta förstod det!pepparkakan
Pepparkakan


mycket folk kom, trevligt. Nonno lagade mat som vi dock inte han äta förrän efter att alla gästerna hade gått hem igen. synd men sant.
 nonno

så vi har varit hemma hos lilla mamma hela dagen nästan, Kristian har varit hos nonno men jag hämtade honom och så var han med en liten stund innan vi skulle sticka hem igen. givetvis var sessan också med hela dagen, nu är hon så trött efter att hon har jagat godsaker hela eftermiddagen, så hon däckade så fort vi kom hem.

tänk att de är julafton nästa vecka, helt otroligt. jag har inte fixat många julegaver, en del men verkligen inte allt.

alma får paketer hela tiden, fuskigt. men jag får iallafall öppna dem:)
idag blev de liter nya kläder och en supersöt hängmobil.och en liten gossedjurs känguru. Tack alla.glöggpipperkagor
en liten del av dagens kalas.


tittut
lilla sötnosen så klart.


imorgon är de vny vikt på bvc, håll tummarna för oss. kanske 200 g??

tack muttti för en super dag.


galna grannar

Alltså, nu ska ni veta. Mina grannar som jag hela tiden tyckt var såå trevliga har visat sitt rätta jag. när jag tittade ut genom min dörr innan så är de någon idiot som lagt mina gummmistövlar i barnvagnen, dom stod i ett hörn just utanför min  dörr. kul att dom lägger skor i barnvagnen. har skrivit ett argt brev iallafall;

Till den vänliga granne som ”städade” utanför vår dörr.

Tyckte inte de var så trevligt att ni la smutsiga gummistövlar i min barnvagn där mitt barn skall ligga.
Varken jag eller Kristian bits, inte hunden för den delen heller, så är det saker ni irriterar er på, var vänlig och knacka på så vi kan prata som vuxna människor. Jag är oftast hemma.
Det blir inte så bra stämning bland oss grannar när man stöter på ett sådant beteende.

Med detta önskar vi er alla en riktigt trevlig julhelg.

Med vänliga hälsningar

Anna och Kristian



mongon.
naken nästan

Lek med den fina fisken

fina leksaken från V. den kommer bli superrolig när hon är lite äldre.
Jag BEORDRAR alla som har varit inne här och tittat att bara skriva en lite kommentar. Jag vill ju veta vilka jag skall stressa för dom inte vill titta på min bebis!! Så bara lämna ett litet spår.

viggo lek

lek


lek

Fina fisken.

litet trött öga

bad
snygg?!

sista dagen med medicin nu. bra. känns som man bara hoppas på att allt skall vara prima och tipp topp nu. det har varit så mycket ända sedan hon föddes.

häromnatten somnade hon själv i sin lilla vagga. men de var one hit wonder. mysigare att svettas mellan mig och k. men de var duktigt av henne att klara en natt iallafall. men hon gör som hon vill, inga regler än, hon är ju bara liten och hjälplös.

idag har  hon haft första besöket i bilverkstaden. tråkigt. sedan jobbet och alla studerade henne och konstaterade arr hon var så fin så. men de visste jag redan.

Drama queen.. ohh yesss

Lilla äpplet är minsann en riktig drama queen. Blir besök på affären för att köpa ett fint tygmärke som berättar hennes sanna jag. De lilla äpplet ligger här som en korv i mitt knä, flyttar jag henne till hennes filt så vaknar hon och skriker sånna riktigt dramatiska skrik så grannarna tror väl att jag misshandlar henne.


För en stund sedan så drack hon sin första ersättningsdricka, hon var så duktig och fattade precis hur man skulle dricka för att få i sig från den där konstiga skålen. Så duktig.

På lördag skall jag på teater, Pappa får vara hemma med henne själv då, super om de funkar med tillägg då så hon inte behöver köra hela föreställningen som brukar starta direkt när jag lämnar lägenheten. Då kan hon inte skylla på hunger iallafall!!

feed me
HUNGRIG??

Men hon är överlag en riktig liten diva. Häromdagen pekade hon finger till mig. Snällt barn va??

arga divan
Bittra lilla divan

finaste tjockisen
FInaste tjockisen

3440gram

Tänk om jag skulle ha lika lätt att gå ner i vikt som lill damen har att gå upp i vikt? Då hade saker och ting varit ganska bra faktiskt. eller ja, för min del.
Äpplet borde verkligen gå upp lite mer än vad hon gör så nu får vi kanske kicka in med lite tillägg.

Bvc tyckte jag skulle ge det ett par dagar till, för hon har iallfall gått upp i vikt så så farligt är det inte.


nybadad

Igår spyddde hon en riktig kaskad spya, stackars lite flicka, de bara sprutade kräk ur näsan och munnen. Ush, de var så hemskt att se, men vet ju hur de känns och då när hon är så liten så känns det inte alls kul. Men hon var lika lugn och fin som vanligt. Jag fick tvätta av henne som snabbast i vasken och sedan tappa upp ett mysigt bad så vi kunde bada. Hon bara tittade och jollrade lite precis som vanligt.

Hon njuter verkligen i badkaret. De är ju bra.

Var hos mormor hela dagen igår, fick mat och kollade på gamla roliga filmer. Alltid lika kul.

Har nu äntligen satt  mig här framför datorn efter en riktigt lång blöt dag i den vackra skånska vintern. Pffffff..

Små späda skrik..

ibland undrar jag om hon övar för en roll på operan!
 Lilla skriket, ny blöja, de brukar lugna henne. Men hon är inte så skrikig, mest snäll och söt faktiskt.

Igår var farbror V på besök. Han är så himla snäll. Alma fick en fin skallra som var hemmasydd. Värsta hantverket. Tusen tack!

Ny medicin idag, ögat blir väl bra nu då, läkaren säger det iallfall. Blir hon frisk så skall jag ALDRIG mera besöka malmö sjukhus, de blir lund om jag så skall krypa dit på stumpade ben.

randig pyjamas
Sötaste bebisen

snigelkläder

Hos pappa i snigelkostym.
finaste handen'

Aldrig blir de bra ju.

Jaha, samtal från MAS. Ditt barn har en bakterie i ögat. Vi hittade den när vi hade gjort FYRA odlingar..

Jag tycker att de är katastrof att jag skall behöva be om odlingar. Som svar får man hela tiden att de är normalt med ögononflammation, så gå hem och lägg dig och skit i om ditt barn kommer vara blind resten av livet.

Snälla MAS, kör upp era okompetenta läkare i röven. Ge mig privatiserad sjukvård så kanske man vågar gå till sjukhuset. Som de är nu så kan man ha sin egen doktor. Fan så mycket bättre.

Gav mig recept på antibiotika, vågar man börja ge henne? Vem vet om man har fått fel provsvar?? Med tanke på att i måndags var ingen växt funnen på samma odling som idag visar på bakterie. Är inte de sjukt?

Lyxåket
Hon har iallafall en fin babysitter och en liten vakthund som vakar över henne (Nej, hunden slickar inte henne i ansiktet, bara luktar)

upp till bevis..

jadå, visst klarade jag provet att intensivamma i 2 dygn. Ush de var ganska jobbigt men som tur är, är Alma duktig på att suga så mina tuttar klarar sig utan större sår.

Men jag vårdar dom väl oxå!!

Kom just hem från BVC, hon hade gått upp 100g på 3 dagar. Kanon. Fortsätta och amma så här, alltså under dagtid och så är det ny vägning på måndag igen. Har hon fortsatt att gå upp så bra då så kan vi träffas lite mer sällan. Alltså jag och BVC!

bad

Jag fick faktiskt en klapp på axlen av sköterskan för hon tyckte att jag var en sån lugn mamma. Hon tyckte att vi var super föräldrar. De mår man faktiskt bra av att höra, för man känner sig ganska B:ig (och BIG för den delen) mesta delen av tiden.

I gårkväll hade hon en ny skriksession, hon chippade efter andan, den lilla stackaren. Inte ens pappas gymnastik hjälpte.
Annars är de en riktigt bra grej för barn som har magknip, att ha dom på rygg och böja benen mot magen så de blir som att man för knäna mot hakan på barnet. Magen blir masserad och dom pruttar och rapar som bara den.

Ögat är ganska mycket bättre, i två dagar har de nästan bara kladdat på morgonen, sedan fint under hela dagen. Skönt. Synd om henne om hon inte skall kunna öppna det som vanligt.

Fick klartecken idag att jag kunde ha med henne till affären, så jag kan handla mat. Kanske inte i rusningstid men lite lugnare stunder på dygnet. Jag som bara är hemma skall väl klara det  fin fint antar jag.

döskalle

ögoninflammation

ögoninflammation

Tydligen så är de väldigt vanligt att bebisar har ögoninflammation, min lilla flicka fick det efter att hon hade varit på neonatal och solat, hon hade nämligen lite gulsot. Hur som helst så är de verkligen ett helvete, hur normalt och hur trånga tårkanaler dom än har så gör de ont i hela ens kropp när de kommer klumar med var ut ur ögonen på sitt lilla barn.

Många tips och råd från alla möjliga håll och kanter, lång tid innan sjukvården tog en på allvar.
Men de som gav resultat för oss var ;
-Rena händer
-Torka med kompresser som är blötade med ljummet vatten eller koksalt.
-Droppa bröstmjölk i ögat. De skall vara den första mjölken som kommer ut, innan de är för fet mjölk.

Lycka till.

Nybliven mamma eller??

Jag har nästan precis blivit mamma, helt nytt för mig och säkert är de många som har de som jag. Mitt lilla äpple kom till världen den 8 nov och efter det har hela världen vridits upp och ned.

Men vad svårt det är, eller, ja inte så svårt att vara mamma, de grejar jag ganska bra, men de är super svårt att  hållla koll på allt som skall skötas.

Man vet inte hur något funkar, försäkringskassan är en djungel, jag har aldrig haft med dom att göra innan så de var inte helt lätt. Man hör rykten som säger att man skall vara glad om man får sina mamma pengar, man skall vara glad om de fungerar över huvudtaget. Snacka om att man blir nervös.

Jag har väl haft tur, jag fick både mina havandeskaps pengar och min mamma peng i tid och allt har fungerat. Men heta tips är att ringa dom, och ringa dom igen, och kanske en gång till. För annars bryr dom sig inte.

Men de är mer som är konstigt. Tydligen är de helt normalt att barn har ögoninflamation, tillochmed när de kommer blod ur barnens ögon säger dom sjukvården i malmö att de är helt normalt. Om man är vuxen och de skulle komma blod ur ögat, vore det också normalt då??
Fick tjata mig till ögondroppar. Stackars barn.Nybliven mamma kanske??

Men här i malmö fungerar inte sjukvården som de borde, de kan jag lova, de är mest skit. Om man ens får en läkare som man kan kommunicera med så får man vara riktigt glad, de är ibland en del som har bristande språkkunskaper, dom är säkert duktiga läkare men svårt om man inte förstår alls vad dom säger.

Men lilla äpplet mår förhållande vis bra nu, lite mager bara, men då får man tydligen intensiv amma, KUL.  Varannan timme i 2 dygn, alltså på natten oxå. Först skall jag försöka väcka henne och de är inte helt lätt, sedan skall jag försöka hålla henne vaken och äta lite, hmm.. inte helt enkelt. Men vi får se vad som vågen visar på torsdag. Med lite tur ger det resultat iallfall.. Annars får jag köpa ersättning.


pappas bebis
Lilla söta skrutt.

Emelisen

Tant emeli på besök.


Emeli o Alma

Hur som helst så är de faktiskt hur mysigt som helst med lilla bebisen, hon heter ju faktiskt Alma, fast vi har tusen smeknamn på henne!!