skall Alma med på semestern??

idag mötte jag en vän och hennes lilla gullPojke. hon och hennes käraste ska åka på semester om ett par veckor, en restresa någonstans. mysigt.

VARFÖR frågar folk, "Skall alma följa med??" eller i hennes fall "skall charlie med??"

hmm vem åker på semester utan sitt barn. skulle vi lämna bort alma i två veckor. nja. mycket tveksamt.
eller det kanske är så man gör. tveksamt. vi har alltid följt med på semestern. mycket märklig fråga.

Nä, sessan skall inte följa med. Tack för att ni frågade.

barnslig barnmat

damen äter numera "riktigt" frukost. en liten macka och lite yoggi. mackan har varit klädd med hommous (eller hur man stavar) och ibland tartex, she löööves it. en liten yoggi, jordgubbssmak. VARFÖR måste barn yoggin heta yangster??

allt som är till barn måste hela tiden heta så konstiga namn. tycker barnen att det är tufft?? jag lovar att alma inte hade brytt sig om den bara hade hetat yoggi. de måste ta en massa tid att sitta och hitta på alla dessa namn till barnprodukter.

image205
mesyoggi!

ja, de var ju tur man inte köppte en resa till medelhavet. 1 vecka kvar.

Glad miDsommar

så har alma firat sin första midsommar. snart är alla storhelger avklarade. bara min födelsedag kvar. haha. ja ni som känner mig vet att den brukar firas med pompa och ståt.

hur som helst så var det midsommar igår och givetvis var damen med på kalaset. vi firade tillsammans med ösregn, martin och åsa. fast de blev ju nästan blå himmel innan solen gick ner.
vi hade intagit farfars uteplats och där var vi perfekt skyddade. väldigt mysigt.

mycket god mat och dryck. alma däckade vid 21. hon är inte lika bra på att festa som hon var när hon var yngre. hon börjar helt enkelt bli gammal.

men hon hann iallafall smaka lite på brödet innan hon somnade.

brödbordet

glad i
lite morötter och annat gott satt som ett klister runt munnen.

jag har kommit på att alma nog är lite avvaktande när hon träffar annat folk än vi. hemma så skrattar hon och lever rövare nästan alltid men så fort de kommer någon så är hon så allvarlig. så säger jag alltid att hon är så glad och busig. haha. den sidan visar hon aldrig ute bland folk.

tidigare i veckan träffade vi moster fia och kusin sanna. en snabb fika och sedan hem med trött bebis. alltid helt slut efter att hon träffat moster. man vet inte vad somkan hända när fia är i farten.

på stan me fia

speglen är min bästa vän
När fia tog fram speglen så var lyckan total. hon älskar ingen som hon älskar sig själv. även i hennes ledsnaste stunder så fungerar speglen bättre än man kan tro, ja ni ser väl lyckan i hennes ögon!

annars har hon äver provat att göra både number one and two på potta. hon har en sån fin potta som är som en liten anka så hon kan hålla i sig och klämma på ordentligt. ohh hon är så gullig.

pottan

quack quack.

så har hon "lekt"

var hemma hos anso idag för möte med anso, lisa, iggy och vi. ja de var trevligt. barnen är  ganska ointresserade av varandra men man kan ju alltid låtsas.

men hur som helst så fick jag låna två bra sjalar. får väl öva hela dagen imorgon så jag snabbt får rätt på det. men det verkar inte så avancerat. till och med jag skall nog klara av det.
bus



söta är dom iallafall.

på fredag är de midsommar. kalas igen. men de kommer väl regna bort som vanligt. eller ja, förra året var det väl fint, men dock blev vi uppätna av mygg. najs.

lagade ny mat till skrutt idag. kikärtsfärs. hon åt det med glädje. däremot så stör det mig sjukt mycket att de står i recepten att man skall ha buljong i maten. buljong innehåller salt, salt skall inte ges till så små barn. jag blir trött. köpte en speciell grön barnmatsbok, där tipsar dom om buljong. konstigt.

kompisar

kakmonster
alma smakar på biscottina istället!! lilla kakmonster.

jag håller på att göra saft. den står i källaren för att bli sval. så var vi där nere häromdagen. lampan slocknade och alma började visa tänderna och väsa. vad är det för en liten vampyunge.


riverdance


Stranden

idag har vi varit och övat inför thailand. skrutten har badat i havet. oj så skönt.image190


image191

jag och E njöt i varsin brassestol medans alma roade sig på en filt under ett paraply, mycket sand, lek, prat och bus. gullegull.

igår var det nya framsteg, damen kröp, ja nästan iallafall. baklänges in i väggen och högtalarna ett par gånger. de måste räknas. så gullig. hon var ganska nöjd med sin upptäckt att hon faktiskt kunde röra sig. duktig flicka.

häromdagen var vi på skateboard tävling i stapelbäddsparken, de var ju stora arrangemang där. roligt som tusan.

image192

image193


snart drar vi, tjohooooo!!!

snart semester.

ja, nu är nedräkningen igång. mindre än en månad kvar. de skall bli så fantastiskt skönt.
en vän till oss är där nere nu, han skickade glatt en bild på sig själv vid poolkanten.

de är nog välbehövt tror jag.

inatt satt jag och läste på internet om en familj som rest till asien ett flertal gånger med småbarn. så jag är stenlugn.
jag förstår inte varför folk säger " är de smart att åka så långt med småbarn??" spelar det någon roll om man är långt borta eller nära??

men vi kommmer klara detta fin fint. visst 10 timmar på ett flygplan, ja hon kommer säkert bli rastlös, men herregud, i flyger på källen, så jag tror att damen kommer sova.. gör hon inte det så får vi väl skiftas om att motionera i gångarna. har haft med småbarn när jag flög till nya zeeland, dom verkar ha överlevt.

jag behöver ett tips, skulle vilja ha en långsjal, men tunn. meitaien är så varm. någon som kan tipsa om något bra??

annars så sitter damen stadigt själv, har fyra tänder och ser ut som en liten bulldog. världens finaste. imorgon får hon tbc spruta. stackars liten. jag minns hur ont de gjorde.
img189