kreativa mormor..

ja, man tager vad man haver. ett mycket bra ordspråk måste jag säga. min mamma byggde en vagn till alma i helgen, vi skulle ut och gå men hade ingen vagn, vips hade vi en. mormor är en mycket kreativ dam.

alltså har vi hängt där i helgen, ute och promenerade i stormen, mycket skönt väder i solen men guuud vad onödigt att de blåste som aldrig förr.

det börjar dra ihop sig till namngivning. är lite nervös, saker och ting är lite huller om buller. iallfall har vi hittat världens finaste klänning. men liksom, ja de skall nog bli fint. alltså kalaset.


är de fel på bloggen eller på mitt internet???kreativa mormor
helt enkelt en bilstol fastknuten i cleos sulky! thanx granny.


mormor
sliter som en oxe, allt för att skrutten inte skall får vind i hela huvudet. OBS!!cleo springer vid sidan, lite senare på rundan önskade hon innerligt att hon fick ligga ovanpå alma...nixpix.

idag var det ny kursstart på simmet, tusen nya barn, vikarie och allmänt rörigt. men vi får alla vara glada för att vädret var helt fantastiskt. då jag och åsa har blivit riktiga promenadfreaks så promenerade vi fram och tillbaka. ja då kan man kränga en extra kaka utan att ha ågren. jag har ju faktiskt nästan tappat alla kilona igen.
ja, klappa mig gärna på huvudet;)

buttrik
visst är damen ett charmtroll.


igår så satt vi och tittade på ett videoklipp på en annan bebis, Alma blev helt i eld och lågor, skrattade och vevade med både armar och ben. hon är allt ett litet charmtroll. tror hon förstod precis vad den andra bebisen jiddrade om;)

mys
lite hår hade kanske inte skadat.

idag var vi hos frisören (jag o kristian skulle klippas). alma blev minsann nästan uppraggad av en liten kändisbebis.  de var en liten gullig pojke, tror  han heter maximilian. dom hade stylat hans hår, för han hade lite hår, i en blivande fotbollsfrilla. pappa upp i dagen.
tur att kristian är lite vaken för jag är ju disträ och fattade ingenting. haha.

puss
hoppas inte lilla barnet ärver allt förmycket av min och kristians skarpaste drag.. guess what!!??

idag skall minsann farfar också bli representerad
farfar001

lite american idol nu. kvalitets tv. alma sover.
tvtitt

alma smakar och spottar

de där med potatis älskar inte damen.
eller, de är väl inte potatisen, utan mer att behöva äta själv, inte bara bli itryckt en slabbigsörja.

se själva
smak


bus

hon ?lskar det.

allt går så fort.

tiden bara springer iväg. tycker jag skall göra en massa saker. helt plötsligt är det fredga igen och helgen kickar in.
inte för att de är någon större skillnad för mig och alma men de känns ju ändå liksom.

alma har börjat sitta med vid matbordet, stor flicka. har en egen tripptrapp stol. eller ja, som mycket annat är de min gamla. dock fick hon en ny bygel. riktigt nöjd att hon får vara med på ett annat vis. tråkigt att bara se fötter.

nu skall de börjas med smakportioner, jag skall koka lite potatis och morötter och se vad damen tycker om det. kul att hon kan börja äta lite normala saker. den där sörjan hon dricker kan inte vara rolig.

jag har faktiskt jobbat lite, uppskattade faktiskt att vara tillbaka, men inser att de är nog inte där jag skall stanna hela livet;)

skönt att komma till insikt!!

den lilla sitter här i sin stol, med båda händerna i munnen och sjunger lite.hon är så himla rolig. har kommit på att hon kan uppge små snabba exxtremt höga skrik. lika roligt var gång. eller ja de tycker hon iallfall.

tripptrapp

:)

:)

den lille

yo

nu blir det promenad.

hälsningar från ett sooooligt malmööööö..

ÄNTLIGEN!!!!! idag var de vår, riktigt underbart. upp och snabbt som tusan ut och gå. sessan, jag och alma började dagen med ett besök på stadsmissionen med lite kuddar och annat smårr och gott som gör betydligt bättre nytta där än här hemma.
utanför satt ett par lirare och tog morgon ölen i solen. såg riktigt trevligt ut.

lång runda, runt halva malmö. så härligt.

hem en sväng, sedan besök av farbror Joel. alltid lika trevligt med honom på besök. lite mer promenad och en trevlig lunch. skrutten är lite av en van lunchare. gött mos.

v?rsol

så skönt, man blir som en ny människa så fort solen tittar fram, tydligen skall det dessutom hålla i sig. thats lovely.
gissa om vi kommer springa ute hela dagarna.

så småning om koim kristian hem och ny promenad tog fart.
ner på ribban och hundfältet.

ribban

V????RRR

image130

vinkvink
Vink Vink..

jag



för ett par dagar sedan fyllde alma 4 månader. vi hade inget kalas men dock gjorde hon sig fin. hon hade bjudit sina gosisar och en liten krokodil på kalas.
får se om de blir bättre uppslutning på 5månaders dagen.

4m?nader

nallekalas

krokodilen


imorgon är det simskola. mysigt.





besök, bad, vår och söndrig blogg..

nu, äntligen kan vi komma tillbaka till verkligheten. eller ja, kanske inte verkligheten men vår lilla dagbok för oss och för andra.

Simmade själv idag, ett dyk, släpp och så simmade hon aldeles själv. bara en dryg halvmeter men dock hennes första egna tag. så mysigt, glasögon på så kunde vi se henne under vattnet.
när hon dyker ner så kniper hon med ögonen men efter bara en pytteliten stund så öppna hon och tittade. så himla roligt. rekomenderar alla att simma med sina bebisar. de är faktiskt hur kul som helst. fast de finns vissa saker man skulle kunna slippa så är de mysigt.

häromdagen strålade solen in. de var så härligt att vakna, kl 09.30 med solen rakt i ögonen. alma hade varit med på kalas så hon sov som en sten.

v?rblomma

upp och hoppa, ut och gå. ner med skrutten i vagnen, bort till systar och brödrar, köpa frukost, semla och annat gott. lovar att dom har dom godaste semlorna i världen.

systrar


efter en härlig promenad i solskenet gick vi in och åt god frukost. snart är de dax för smakportioner för skruttis så då får hon också smaka på lyxfrulle!

mm

barn



idag kom max på besök. roligt att träffa honom igen, lika mysig som vanligt. den dagen han är klar så skall de flygas så det står härliga till.

annars så har den planerade italien resan åkt rakt ner i toaletten, då bolaget vi bokat med kursat så känns det sådär roligt.
vi pratar om att spara en massa och försöka åka lite längre kanske till hösten. kanske tar en liten weekend till Firenze bara för att visa upp Alma och hälsa på lite, men ja, ännu är inget bestämt. bara vansinnigt retligt att våra planer gick i botten.

oj, höll på att glömma de viktigaste. tror att hon håller på att få tänder. det dräglas, "bits", sugs på läpparna, och bajsas små "stenar".visst hon är bara 4 månader, men vissa föds ju med tänder.

NI som har barn, när fick dom och tänder och hur märkte ni det lilla kalaset?!?!?