ilandsproblem..

.. som nu är lösta!

vi har en liten bil, en golf, egentligen inte så liten, men när almas barnstol är som ett rymdskepp och krisitian lång som ett ösregn, så är den inte nog stor.

men nu är problemet löst. Jipppiiii. vi har avancerat och skaffat oss en ny bil. dessutom är den nästan helt ny, känns lyx. så snart är vi lyckliga ägare av en ferrariröd passat combi. som alla får plats i . vilken lycka.



sen är det massor med planering i grytan. mycket som skall stämma.

alma är inne i en underbar trotsperiod. allt skall ifrågasättas och skrikas om.. wää, vad gör man?! jag vill inte behöva ha 10000 konflikter om dagen. tips tas gärna emot. 

på torsdag börjar simskolan för henne igen, vi ha inte kunnat gå dom två första veckorna för hon har varit sjuk. nu är det bara K som är dålig. men på bättringsvägen.

ja, nu är livet igång som vanligt och ingen semester inbokad....wää.



nu var det slut för denna gång..

japp, om en timme åker bussen som tar oss till Sveg för att byta buss och åka till ljusdal för att sedan byta till tåg till stockholm och tillslut nattåg från stockholm hem till malmö igen.
 alma har lyckats dra på sig en förkylning från hell och det skall bli sådär intressant att åka hela resan hem, med lite tur vill hon sova mycket och det gör det lättare för oss alla.

mamma har ställti sig och bakat pizza och skall även steka pannkakor till oss så vi kan ha litta maud på resan. gött mos.

sen på söndag är det åter till arbete och slit så vet jag inte när det är dags för semester igen.

en kär gammal vän ringde igår och medelade att ho gärna ville komma och hälsa på oss, kan ju boka in en weekend med henne. mysigt att ha något att se fram emot.
så här fint var det ute häromdagen..







hejdå från fjällen..


fjällen

så, nu va vi på semester igen. Ahh vissa har det bra. så jag och alma tillsammans med mor och margareta åkte en tur till fjällen. vi är i björnrike. alma skötte sig exemplarsikt på tåget och bussen upp. vi höll dock på att missa tåget i stockholm, hade ett mycket snävt byte och med en trött bebis, en tung väska och två små rygssäckar så var det inte superkul att springa över hela j-vla stockholm central på 10 min... hell yeah. men vi klarade det också.

väl framme så stod stugan varm och mysig med färdig soppa och pannkakor. sen har dagarna gått i mysighetens tecken. idag tittade solen fram och imorgon sägs det komma snö. i går åkte vi norrland runt och fyndade på loppis. så himla roligt och alma gjorde sina första egenutvalda loppis fynd, fyra små troll från olika delar av landet.

imorgon blir det nog mer loppis sen ett besök på spa här i krokarna. med lite tur blir det ett åk också, skall hyra mig en snowboard så jag kan rasta mina kunskaper lite. kanske tvingar på alma ett par pjäxor och skidor så hon kan åka.

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=339331&userId=69630

ta en titt i resedagboken, mor min uppdaterar flitigt tror jag.

vi har också hunnit med en tur med häst och vagn på smala stigar i skogen, både sessan och alma var mycket facinerade







hejdå

nyår och annat kul

äntligen är jag ledig ett par timmar idag. vi passade på att smyga ut medans det var blå himmel och mitt i allt så börja det att snöa lite. mysigt. lite lekplats och sen hem och drack varm choklad. mums.
alma tog sov morgon idag, vaknade runt 10.. det är faktiskt helt sjukt. hon vaknar inte på nätterna och hon riktigt sover länge på förmiddagarna. duktig flicka:)

dock så matvägrar hon nu. hon är så sjukt envis och sur. allt vi säger eller gör så skall hon göra tvärt om. antar att det är en kombination av ett sjukt stirrit humör och åldern. intalar mig att det går över iallafall.

bus
på lekan idag.





Sen var det nyår också, eller egentligen var det innan men ja, ni fattar säkert. vi firade traditionsenligt med goda vänner. lugnt och fint och mysigt. lilla nya bebisen var också med, så klart då vi var hos dom. hon är så söt det lilla livet.

alma sov som en sten från 22 och framåt, när det smällde som värst sov hon som bäst. grynet.

party party
alma sov redan när bilderna togs.



så var det slut för denna gången. tydligen är det fredag idag, måste erkänna att i vår familj är vi inte helt rätt på det...