Nu kommer våren och kanske sommaren.

jaaa äntligen är det lite varmt och skönt ute. jag har varit så himla dålig på att uppdatera. men det har inte hänt så himla mycket. alma växer och frodas, den 5 maj börjar hon inskolningen på dagis. hoppas hoppas att det blir bra, tänker jag efter så har jag kanske hört om två barn som inte älskar att gå på dagis så det bådar ju gott.

vi har varit lite i stadparken och så har vi hälsat på farfar. han har för den delen passat lilla grynet hur mycket som helst. så skönt att det funkar. det är ganska imponerande hur enkel alma är och hur tacksam hon är bara hon får uppmärksamhet. gullunge.

mormor köpte fina fem myror kläder, fantastiska. nu får vi ju fräscha upp hennes garderob så hon har finast kläder på hela dagiset. hehe. skrytkläder.

image323

image324
gungeligung

image325
alma har sparat hår så hon kan sätta upp det.
image326

image327
sessan passade på att slicka kristian lite i munnen, det framkallar lätt kräkkänslor..

image328
så gillar hon att rasta sessan.

image329
så har vi ett fantastiskt litet sjalbarn.

Kristian har fått jobb, han är så himla duktig. hans praktikplats bara älskar honom och jagar honom redan. han är proffs. jag är så stolt över honom. men först skall han bara bli klar i skolan, men det är ju inte lång tid kvar. heja heja.
jag sliter i vanlig ordning på mitt jobb, men det är faktiskt riktigt roligt och ännu bättre blir det när jag vet var alma befinner sig och jag inte behöver skynda hit och dit för hon är ju på samma ställe och den tiden som är bestämd följer man. enkelt.

nu skall jag kolla på äntligen hemma. få lite inspiration, så vi har lite tips på hur vi skall inreda och sköta vårt blivande hus!

Paris, dagis, jobb och annat gojs!!

jag och alma gjorde vår sista resa på ett tag. vi åkte till paris. farbror joel och tant ellen bor ju där så det var bara att passa på och hälsa på.
så en hel vecka var vi borta. Paris var som vanligt fint. kallt men med mysigt sällskap så blir det ju mysigt iallfall. vad som var riktigt jobbigt var att familjen J och E hade använt sååå mycket el att dom fick en mycket dyr räkning för sin el. därför så hade dom beslutat sig att festa till det med värmeljus och avstängda element. rutorna som endast har ett glas gjorde inte att det blev varmare iallfall. första natten trodde jag att jag skulle avlida. som tur var fick vi dela säng, jag och lilla a.

en natt regnade det. då var det samma känsla i lägenheten som när man sover i ösregn i tält. ja det är ju lite mysigt iallafall.
dagarna spenderades med långa promenader runt paris gator och torg. kyrkor, fontäner, parker och affärer. ett och annat museum hann vi med också. Louvren hade gratis inträde på fredags kvällar så då passade vi på att ta en runda där.

så åt vi så klart crepes och en jävla massa baguetter. image308
Välkomna till Paris!

image309
Värdparet

image310

då vagnen inte var med fick vännerna vara med och sjala.

image311
botaniska trädgården

image312

image313
Joel gjorde sig lite extra fin en dag när vi skulle besöka notre dame.

image314

image315


fulaste tavlan på louvren, en riktigt ful bebis, ser vuxen ut och gör dessutom V tecknet.

image316
Ett och annat dött djur hitta vi också.

image317


Nog om paris. Vi har fått dagisplats. ett alldeles nytt dagis inte alls långt härifrån. 1maj börjar vi inskolningen. så gött att hon skall kunna vara på samma ställe hela tiden. skönt. vi var där och tittade idag. ser fint och fräsht ut men jag stör ju mig alltid på vissa saker. ex så hade dom inte klädhängarna i barnens höjd utan högt upp. så det finns ingen möjlighet att a skall kunna ta sina saker själv. så frågade jag så svarade fröken att dom var ju ändå tvungna att hjälpa barnen... jo så klart, men dom får inte ens en chans att typ hämta sin jacka själv. har anmält henne på en massa montessori oxå så med lite tur så kommer hon ändå byta så småningom. men jag är väldigt glad att vi överhuvudtaget fått en plats och det finns väl alltid saker som är bra och dåliga.

jag har börjat jobba väldigt mycket. det är roligt och utvecklande men visst är det mysigare att vara hemma. har tusen saker att hitta på utan att behöva gå till ett jobb. men vafan. måste väl slita lite för brödfödan.
k har blivit erbjuden sommarjobb på sin praktikplats så med lite tur så leder det till en anställning så småningom. hoppas hoppas.

vi har bokat en husvagn inför sommarens bravader med roskilde. regnar vi bort så kan vi alltid sitta och gosa i en svettig husvagn. tjohoo. nä i sommar skall solen skina. jag är så jävla trött på att sommaren regnar bort och vi nöjer oss inte med 3 veckor sol. blir ddet inte fint snart så blir vi tvungna att flytta utomlands ett tag. Någon som vill hyra en lägenhet?!

innan vi åkte till paris så var vi en sväng i björnstorp. mitt favorit tillhåll för skogspromenader. man är alltid helt själv där och kan bara njuta av tystnaden. riktigt najs.

image318

image319

image320

image321

image322

så, nu var bildbomben över..