Nybliven mamma eller??

Jag har nästan precis blivit mamma, helt nytt för mig och säkert är de många som har de som jag. Mitt lilla äpple kom till världen den 8 nov och efter det har hela världen vridits upp och ned.

Men vad svårt det är, eller, ja inte så svårt att vara mamma, de grejar jag ganska bra, men de är super svårt att  hållla koll på allt som skall skötas.

Man vet inte hur något funkar, försäkringskassan är en djungel, jag har aldrig haft med dom att göra innan så de var inte helt lätt. Man hör rykten som säger att man skall vara glad om man får sina mamma pengar, man skall vara glad om de fungerar över huvudtaget. Snacka om att man blir nervös.

Jag har väl haft tur, jag fick både mina havandeskaps pengar och min mamma peng i tid och allt har fungerat. Men heta tips är att ringa dom, och ringa dom igen, och kanske en gång till. För annars bryr dom sig inte.

Men de är mer som är konstigt. Tydligen är de helt normalt att barn har ögoninflamation, tillochmed när de kommer blod ur barnens ögon säger dom sjukvården i malmö att de är helt normalt. Om man är vuxen och de skulle komma blod ur ögat, vore det också normalt då??
Fick tjata mig till ögondroppar. Stackars barn.Nybliven mamma kanske??

Men här i malmö fungerar inte sjukvården som de borde, de kan jag lova, de är mest skit. Om man ens får en läkare som man kan kommunicera med så får man vara riktigt glad, de är ibland en del som har bristande språkkunskaper, dom är säkert duktiga läkare men svårt om man inte förstår alls vad dom säger.

Men lilla äpplet mår förhållande vis bra nu, lite mager bara, men då får man tydligen intensiv amma, KUL.  Varannan timme i 2 dygn, alltså på natten oxå. Först skall jag försöka väcka henne och de är inte helt lätt, sedan skall jag försöka hålla henne vaken och äta lite, hmm.. inte helt enkelt. Men vi får se vad som vågen visar på torsdag. Med lite tur ger det resultat iallfall.. Annars får jag köpa ersättning.


pappas bebis
Lilla söta skrutt.

Emelisen

Tant emeli på besök.


Emeli o Alma

Hur som helst så är de faktiskt hur mysigt som helst med lilla bebisen, hon heter ju faktiskt Alma, fast vi har tusen smeknamn på henne!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback